December 24, 2008

det handler om kultur


I går gik vi til oldemors hus. Vi kender jo godt, at min mands familie er ikke muslim. Derfor holder de jule fra den 23. til 26. Det betyder også for os, de inviterer os hver jul måned til at spise og hygge sammen i deres hus. Som i går, gik vi til oldermors hus og spise nogle kager. Det var virkelig usund. :D Især til min datter Aisyah. Hun har spist kager og småkager. Vi planlægger at holde op med spise usund mad efter nyt år. Vi skal begynde spise sund mad og dyrke motion.



I går spurgte min svigerforældre om, ville vi gerne se nogle julelyst i Hinnerup. Så svarede vi 'ja' for det. Jul til danskere sammenligner med Lebaran Idul fitri i Indonesien. Mange mennesker vil gerne spare penge til at forberede deres hus, tøj, mad og at lave decoration til juletræet. Men vi kan se her, at der handler kun om kultur. Der er sket også for danskerne, det kun handler om julekultur.


For resten,

Så vi gik til Hinnerup, det tog ca. 30 minutter fra Århus. Det var flot og meget spændende for Aisyah. Hun kiggede rundt med hendes farmor. Både jeg og min mand kiggede i hele husene i Hinnerup. På den anden måde, jeg føle lidt ked af om det. De bruger elektricitet for jul og spare flere penge til at købe jule gaver



Men igen....det handler om jul....og sammenligner Idul fitri i Indonesien...KULTUR.


2 comments:

fromheart said...

Ja det er da rigtigt. vi snakkede om det på skolen ,og Min lærer siger at Jule for danskerne handler ikke om religion men mere kun om tradition .

Vi skal over til min svigerfars hus idag og spise and hi..hi og ris alamande...( håber jeg kan nyde det siden jeg stadig har ondt i halsen hik hik )

Godt nytår , håber næste år bedre end dette år...

Mommy Farah said...

Jeg forstod, hvad din situation derovre, som har familie i love ikke muslim ... men du dont glemme søster, der stadig kan vi ikke sige glædelig jul til dem, måske mere klogt blot at sige glade feriedage.
Ja bedre start for aisyah specielt at spise en sund mad .. mere veggies, frugt, fisk og mindre fedt.
Happy ferie ...!